Diseña un sitio como este con WordPress.com
Comenzar

Alumnat de Sant Feliu de Llobregat

Vaig estar treballant a l’Institut de Sant Feliu de Llobregat durant tres anys, des del 1974 al 1977. Van ser uns anys fantàstics perquè, per primera vegada, donava classes només de filosofia. Abans, a l’Institut Menéndez y Pelayo vaig fer exclusivament francès i al Balmes francès i filosofia. També va ser fantàstic perquè vaig empatitzar molt amb l’alumnat, en aquell moment autèntics adolescents, plens de ganes de viure i oberts al món. Recordo que les classes eren quasi dialogades per la quantitat d’interrupcions que hi feien. Eren una mena de contínuum, perquè en acabar l’hora seguíem parlant pels passadissos, pel pati, a la sortida de l’institut, a tot arreu.

Vivia amb ells els seus desconcerts, projectes, dubtes i inquietuds. Tot això, submergida en plena lluita de PNNs (professors no numeraris) pel contracte laboral i en protesta pel sistema d’oposicions. Vaig estar sis anys en aquesta lluita i aquells anys en vam fer un munt de vagues. Recordo que els anava a veure a la classe i em quedava a la porta, desitjant entrar, però resistint-me a fer-ho. El 1975, vam fer un viatge de final de curs a Mallorca on ens va passar de tot, fins i tot, a la tornada, el vaixell va tenir una avaria! Jo anava com a professora acompanyant. Per a mi, era el primer viatge amb alumnes i va ser inoblidable.

Ens vam banyar, va nevar, vam fer un safari i vam visitar una destil·leria -més d’un necessità ajuda per pujar a l’autocar. A les nits, hi havia més moviment que durant el dia. Teníem visites inesperades de nois, sobretot americans, que havien conegut durant la visita turística a la ciutat, a part de les reunions incontrolables a les habitacions. Vaig tenir tota mena de pors sobre les conseqüències d’aquells dies feliços a una illa preciosa, que no coneixia, però, finalment vam tornar sans i estalvis a casa.

Estuve trabajando en el Instituto de Sant Feliu de Llobregat durante tres años, desde 1974 a 1977. Fueron unos años fantásticos porque, por primera vez, daba clases solo de filosofía. Antes, en el Instituto Menéndez y Pelayo, daba exclusivamente francés y en el Balmes francés y filosofía. También fue fantástico porque empaticé mucho con el alumnado, en aquel momento auténticos adolescentes, llenos de vitalidad y abiertos al mundo. Recuerdo que las clases eran casi dialogadas por la cantidad de interrupciones que hacían. Eran una especie de contínuum, porque al acabar la clase seguíamos hablando por los pasillos, por el patio, a la salida del instituto, por todas partes.

Vivía con ellos sus desconciertos, proyectos, dudas e inquietudes. Todo esto sumergida en plena lucha de PNNs (profesores no numerarios) por el contrato laboral y en protesta por el sistema de oposiciones. Estuve seis años en esta lucha y aquellos años hicimos muchas huelgas. Recuerdo que iba a ver a las chicas y chicos a la clase y me quedaba en la puerta, deseando entrar, pero resistiéndome a hacerlo. Finalmente, en 1975, hicimos un viaje de fin de curso a Mallorca, donde nos pasó de todo, incluso, a la vuelta ¡el barco tuvo una avería! Yo iba como profesora acompañante. Era mi primer viaje con alumnos y fue inolvidable. Nos bañamos, nevó, hicimos un safari y visitamos una destilería –más de uno necesitó ayuda para subir al autocar. Por las noches había más movimiento que por las mañanas. Teníamos visitas inesperadas de chicos, sobre todo americanos, que habían conocido durante la visita turística a la ciudad, aparte de las reuniones incontrolables en las habitaciones. Tuve todo tipo de miedos sobre las consecuencias de aquellos felices días en una isla preciosa, que no conocía. Pero, finalmente, regresamos sanos y salvos a casa.   

El 2006, al cap de 30 anys de la promoció de 1976, es va celebrar una festa a l’Hotel City Park Sant Just, organitzada per una comissió d’alumnes. Van editar en un CD la pel·lícula que jo havia fet del viatge a Mallorca, juntament amb altres records. Ens tornàrem a veure les cares. Va ser molt emocionant!  

En el 2006, a los 30 años de la promoción de 1976, se hizo una fiesta en el Hotel City Park Sant Just, organizada por una comisión de alumnos. Editaron en un CD la película que hice del viaje a Mallorca, junto con otros recuerdos. Nos volvimos a ver las caras. ¡Fue muy emocionante!

Anuncio publicitario
A %d blogueros les gusta esto: