Diseña un sitio como este con WordPress.com
Comenzar

Les publicacions de laSal, edicions de les dones

L’objectiu d’aquesta comunicació és subratllar la importància que va tenir l’existència de laSal, edicions de les dones, experiència pionera i única a l’Estat Espanyol des del 1978 al 1990. Aquesta iniciativa editorial mereix la nostra atenció i reconeixement a l’hora de fer balanç dels últims vint anys de feminisme a Catalunya. La producció i divulgació de llibres escrits per dones va fer que arribessin a moltes llars un munt de noves perspectives, quan encara les editorials no s’havien plantejat de fer col·leccions específicament d’autores ni a les llibreries existia una secció de feminisme, fora de l’excepcional Llibreria de les Dones del carrer Lledó.

Publicat a 20 anys de Feminisme a Catalunya, ed. Associació de dones per a la celebració dels 20 anys de les Primeres Jornades Catalanes de la dona, Barcelona 1998.           

Amb motiu de la celebració dels 40 anys de laSal, edicions de les dones, Ca la Dona va fer un acte de reconeixement a l’editorial el 9 d’abril de 2014. Moltes dones van explicar, elegint un llibre, com els hi havia canviat aquesta lectura. Em van convidar a conduir l’acte, la qual cosa va ser un honor per a mi.

En la foto, d’esquerra a dreta: Carmen Menchón, Mari Chordà, Diana Cuadras, Conxa Llinàs, Cristina Abelló. Mireia Bofill i Naia Martínez.

A continuació podeu veure el recull que va fer el Centre de Documentació de Ca la Dona i el Power point que vaig fer per donar pas a les diferents intervencions.

Primera Agenda de laSal, 1978

Anuncio publicitario
A %d blogueros les gusta esto: