Inaugurada la primera UNIVERSITAT D’ESTIU DE LES DONES a Cornellà Cohesió i inclusió social. Educació
La ministra d’ Igualtat, Bibiana Aído, ha inaugurat oficialment aquest matí al Citilab la primera edició de la Universitat d’Estiu de les Dones, en un acte en el que han intervingut l’ alcalde de Cornellà, Antonio Balmón, el director de Programes d’ Estiu de la Universitat de Barcelona, Agustín González, la presidenta de l’ Institut Català de les Dones, Marta Selva, i la presidenta de l’ Àrea d’ Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona, Inmaculada Moraleda.
Es presenten un total de 4 cursos, ubicats en les àrees temàtiques ed’Art i Humanitats i de Societat i Política. Són cursos de 20 hores de durada cadascun, distribuïdes al llarg de la setmana del 14 al 18 de juliol, que es desenvolupen, tots ells, a les instal·lacions del Citilab-Cornellà. Es tracta d’una experiència innovadora en el marc d’una universitat d’estiu a Catalunya sobre formació en igualtat de gènere.
Anna Masó i jo, Conxa Llinàs, vàrem impartir un curs sobre Les dones i les filosofies. Les nostres ponències es van publicar al llibre Universitat d’estiu de les Dones. Cornellà de Llobregat. Recull de Ponències, juliol 2008.


La filosofia, des de l’antiga Grècia fins a l’època contemporània ha estat representada pel sexe masculí el qual, durant segles es va reservar per a si mateix el saber i el poder en tots els àmbits de la vida social, política i acadèmica. Però, en totes les èpoques hi ha hagut dones que han fet sentir la seva veu i han deixat escrits expressant una altra manera d’entendre el món. Aquestes filòsofes, com altres dones científiques o artistes, foren oblidades, per atzar o per voluntat expressa d’aquells que s’havien arrogat el poder de decidir. Afortunadament, dones d’acció -anònimes i cèlebres- van anar guanyant espais de llibertat i d’autoritat intel·lectual que esdevingueren un referent per a totes les dones de la seva època i del futur, que és ara el nostre present.


